Kymmenes vuosi rekisteröitynä

Kymmenes vuosi 2014                    

Sapsoperän Kyläyhdistys ry on toiminut rekisteröitynä kohta 10vuotta, merkitty rekisteriin 9.12.2004 ja sitä ennen toiminut vuodesta 1988 lähtien kylätoimikuntana. Silloiset puitteet toiminnalle ei ole verrattavissa tämän päivän olosuhteisiin ja käytettävissä oleviin tiloihin. Sapsoperällä on hoidettu jo yli 26vuotta kylän yhteisiä asioita niin kylätoimikunnan kuin kyläyhdistyksen puitteissa.

Jo 1988 kylätoimikuntaa perustamassa olleet henkilöt ovat nähneet sen tarpeellisuuden ja luoneet pohjan yhteistoiminnalle, josta voimme heitä kiittää.

 Vaikka toiminnassa on ollut hiljaisempia aikoja, on nähtävissä myös yhteisten ponnistusten tuloksia, kuten monitoimitila. Monitoimitila ja entisten koulutilojen hankinta kyläyhdistyksen omistukseen on luonut hyvät mahdollisuudet kyläläisille harrastaa ja järjestää erilaisia tilaisuuksia.

Kevät ja kesä

MARU-hanke

Maisemat Ruotuun –hanke on Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston rahoittama hanke, jonka toteuttajina on Kainuun ELY-keskus (suunnittelija Aili Jussila)/Pro Agria (Matti Partanen).

Sapsokoskella 4.6.2014 pidettiin ns.” kyläkävely”, jossa kartoitettiin ympäristöä ja miten sitä olisi parannettavissa maisema ja kulttuuriarvot huomioiden. Sapsoperällä oli kiinnostavin Sapsokosken ympäristö ja mitä sinänsä kauniin kosken ympäristön parantamiseksi on tehtävissä. Huomioitavia olivat myös vanhat niityt, hakamaat yms. ja vanhat rakennukset, joiden kunnostamiseen on myös saatavissa avustuksia.

Joitakin talkoopäiviä järjestettiin kevään ja kesän aikana

-          kunnostettiin ja siivottiin ympäristöä 

-          tehtiin kylätalon vaatimia huoltotöitä

-          Pesäpallokenttää kunnostettiin ja peli-illat jatkuu

 Juhannus

Uimarannalla oli perinteinen juhannuskokko

 

Sapsontalon käyttö ja vuokraus

-          Kesän aikana on Sapsontalon tiloja varattu muutamiin yksityistilaisuuksiin

-          Sapsontalon tilat voi varata erilaisiin tilaisuuksiin, kuten kokouksiin perhejuhliin jne.